Docenten

Willie Rozendal

willie-docenten

 

Ik wist al meteen, toen ik er voorzichtig de eerste stappen op zette, dat ik lang op het bijzonder mooie, rustgevende en gelijk uitdagende pad van yoga zou blijven.

In Thailand heb ik lessen gevolgd bij docenten die me nog steeds na aan het hart liggen. Een van de belangrijkste dingen, waarvan ik voel dat zij me dat hebben gegeven, is de wil mijn yogabeoefening te verdiepen. De Reiki-graden I en II heb ik in Thailand gedaan. Daarna ben ik naar India gegaan om daar de docentenopleiding te volgen in de Sivananda Yoga Vedanta Dhanwantari Ashram in Neyyar Dam, Kerala.

In de zomer van 2014 ben ik weer naar een ashram gegaan, de Sivananda Yoga Ashram in Orléans, Frankrijk. Hier heb ik de ATTC (Advanced Teacher Training Course) gedaan. Inmiddels geef ik bijna vier jaar les volgens de Sivananda traditie bij Yoga Maya. Met enorm veel plezier.

Op dinsdagochtend geef ik een les waar iedereen van harte welkom is. Op woensdagavond geef ik een beginners-les. Ook deze geef ik graag omdat ik geloof dat het erg belangrijk is om bij het begin te beginnen. Daar heeft je beoefening meteen al, maar ook op termijn alleen maar baat bij. Als je niet in de gelegenheid bent om de beginnerscursus te volgen, kan dit een goed alternatief zijn.

Op woensdagavond begeleid ik de meditatie. Hierbij ligt de focus op de zeven chakra’s. Verschillende technieken komen aan bod. Waarom ik dat ook zo graag doe? Omdat het alleen al heel fijn is om samen stil te zijn. Zelfs als gedachten door je hoofd blijven racen en ze maar moeilijk tot rust te manen zijn, kan de gezamenlijke stilte je al heel veel brengen.