Docenten

Marjolein – Parashakti

“Always do good to others. Be selfless. Mentally remove everything and be free. This is divine life. This is the direct way to Moksha or salvation.” – Swami Sivananda

 

Aanraking met yoga

Het verhaal rondom yoga heeft mij altijd erg getrokken, maar pas tijdens mijn reizen door Azië voelde ik me op mijn gemak om het ook eens uit te proberen. Ik voelde me meteen verbonden, al was ik nog niet comfortabel genoeg om dit in een zaal met anderen te beoefenen. Een paar jaar heb ik yoga zelf beoefend met kennis uit boeken en via youtube. Tot 2,5 jaar geleden. Ik ging door een moeilijke tijd heen met mezelf en wist dat ik meer yoga moest doen, maar nu met begeleiding. Weer voelde ik weerstand om een juiste yogaschool te vinden. Maar de wilskracht en het verlangen naar verdieping was dit keer sterker. Al snel viel mijn oog op Yoga Maya en de Teacher Training. Dit was zo’n moment dat hierover nadenken of het wel kon etc niet nodig was.

 

Yoga integreren in je leven

Sindsdien ben ik een zeer toegewijde student en geef ik sinds november 2015 ook zelf les. Ik geef Sivananda yoga op vrijdag en zondag middag. Sivananda yoga is precies waar ik naar op zoek was. Authentieke, onaangepaste en traditiegetrouwe yoga, waarvan de kracht oneindig is. Alle vragen die er zijn of waren worden beantwoord en dit voelt als thuis komen. De beoefening op de mat is voor mij een reflectie van hoe je in het dagelijkse leven staat, zowel fysiek als emotioneel. Door yoga te integreren in je leven word je meer bewust van wat er nu gebeurt en hoe je deze situaties kunt verwerken. Het geeft je het vertrouwen dat het leven perfect is zoals het is. Continue verandering is een gegeven. Juist je hieraan overgeven en je ego meer loslaten geeft een enorm gevoel van vrijheid.

 

Kennis doorgeven & ontwikkeling

Dat ik dit mag meegeven in het lesgeven vind ik heel erg bijzonder en ben ik erg dankbaar voor. Vanuit mijn ervaring weet ik dat het spirituele pad belopen in onze Westerse wereld heel erg verwarrend en moeilijk kan zijn. Yoga is voor mij de manier om hierin te ondersteunen en anderen te mogen begeleiden. Daarnaast ben ik veel met zelfstudie bezig op het gebied van voeding / Ayurveda, meditatie en met name de Vedanta. Mei 2017 ben ik begonnen met het volgen van Ayurvedische cursussen van Dr. Devendra Prasad Mishra uit Rishikesh. Vedanta is het oudste leersysteem over ons Zelf, wat zijn kennis haalt uit de oudst geschreven teksten. Hierin volg ik de teachings van traditionele docenten als Swami Dayananda Saraswati, Swamini Atmaprakashananda en James Swartz. Graag ontwikkel ik mij verder in deze kennis en geef ik het door waar kan.