Laatste Nieuws

Share 'De spirituele groei van onze studio in 7 jaar' on Facebook Share 'De spirituele groei van onze studio in 7 jaar' on Google+ Share 'De spirituele groei van onze studio in 7 jaar' on Pinterest Share 'De spirituele groei van onze studio in 7 jaar' on Twitter Share 'De spirituele groei van onze studio in 7 jaar' on Email
 

28-07-2017

De spirituele groei van onze studio in 7 jaar 
Wij vieren ons 7 jarig bestaan dit jaar. En dit voelt extra speciaal door de bijzonderheid van het getal 7.
De week heeft 7 dagen, we hebben 7 wereldwonderen, 7 continenten, onze lichaamscellen vernieuwen zich elke 7 jaar, het is een priemgetal, er zijn 7 chakras en word het getal 7 met spiritualiteit en geluk geassocieerd. Het geluk van de zeven heeft te maken met heelheid, met een gevoel van dat het klopt en juistheid.

 
Van Yoga Maya naar Yoga Vidya in 7 jaar

* In de eerste zeven levensjaren van een mens word de basis gevormd. Hier staat Muladhara Chakra (de wortel) voor. Veel gaat gepaard met angst, omdat we kennis moeten opbouwen om zo zekerheid te kunnen creëren.

* Het tweede jaar ontwikkel je je indentiteit en kan de creative energie zich ontwikkelen, zodat je kan genieten van de vruchten van je acties. Deze is verbonden met Swadhisthana Chakra (sacrale plek).

* Het derde jaar is verbonden met het krachtige element vuur / Agni en staat voor transformatie van welke vorm dan ook. Je raakt zelfverzekerd in wat je doet, een identiteit vormt zich je bent je bewust van wat je goed doet en wat minder. Een belangrijke ontwikkel fase waarbij als het in balans is veel energie vrijkomt. Manipura Chakra verbonden met onze Solar Plexus, ons energie centrum.

* Tijd om een moment te nemen om je te verbinden met jezelf en andere. Dit gebeurt in het vierde jaar verbonden met ons hart, Anahatha Chakra. De essentie van wat je wilt komt hier meer tot uiting door subtiel te luisteren naar je hart, je gevoel. Zekerheid (Artha) en succes (Kama) zijn erg belangrijk, maar nutteloos als hier het gevoel van compassie en liefde mist.

* Vanuit openheid en liefde ontstaat er wanneer er balans is eerlijkheid en ruimte voor duidelijke communicatie. Verbonden met de keel is Vishuddha Chakra en is het vijfde jaar waarin we de presentatie naar buiten toe verder ontwikkelen. Om evenwicht te behouden is het essentieel dat we hierin eerlijkheid voorop stellen te beginnen met onszelf.

* In het zesde jaar opent zich de waarheid naar de diepere essentie van alles. Verbonden met ons derde oog is Ajna Chakra die staat voor intuïtie en wijsheid. Hier kan het nog best stormachtig zijn, maar de stilte is nabij en kennis overheerst.

* Sahasrara Chakra verbonden met de kruin, de 7de ‘fase’. Puur bewustzijn, geen persoonlijke belangen die moeten worden volbracht. Hier ligt de energie om alles in balans te behouden, zorgen dat wat er opgebouwd is niet meer omvalt. Dan is er ‘niets’ anders meer te doen ;)…

Onze 2de cyclus word gedomineerd door de tweede chakra Swadhisthana. We zijn gedreven, onze plek als yoga studio is duidelijk, is in balans en geaard. Met veel dankbaarheid, inspiratie en heel veel plezier gaan wij op deze manier verder, op naar de volgende 7 jaar!

Om Trayambakam !