Aanbod

Karma Yoga

hands

Regelmatig zijn wij op zoek naar studenten die ons willen ondersteunen in de studio. Je bent dan een zogenaamde ‘Karma Yogi’ die 2,5 uur in de week op vrijwillege basis komt helpen in de studio. Denk hierbij aan klusjes zoals een baliedienst draaien, schoonmaken of de bloemen verversen. Naast een Yoga studio, zijn we ook een spirituele gemeenschap. Het is daarom belangrijk dat je naast de werkzaamheden uit te voeren, ook bewust wordt van je algehele aanwezigheid en innerlijke houding. Zo kan de community blijven groeien en opbloeien.

Wat is Karma yoga?

Yoga wordt onderverdeeld in verschillende ‘manieren’ om tot Zelfrealisatie te komen. Dit laatste is misschien niet voor iedereen het voornaamste doel, maar het kan ontstaan als een vrucht van je jarenlange beoefening. Een manier om dit te beoefenen is door Karma Yoga.

‘Iemand die karma yoga beoefent handelend actief in het leven, maar doet dat zonder de vruchten ervan voor zichzelf op te eisen. Door op deze manier zonder eigenbelang constant dienstbaar in het leven te staan, zonder winst- of verlies-oogmerk, wordt de karma yogi uiteindelijk bevrijd van het besef van persoonlijk ‘daderschap’.

‘Zij die een actief en werkzaam leven willen of moeten leiden kunnen door middel van karma yoga een staat van volledige onthechtheid bereiken, het labyrint van verbanden achter zich laten en tot bevrijding komen. Karma yoga wordt vaak gezien als de yoga van het altruïsme par excellence. Een ware karma yogi is een inspiratie voor zijn omgeving.’

Simpeler gezegd, Karma yoga is onbaatzuchtig handelen. Je reinigt hiermee jezelf en je dient de gemeenschap, zonder je ego in je daden toe te laten.

Een bijdrage leveren als Karma yogi

Wil jij een bijdrage leveren als Karma Yogi? Je bent bij voorkeur al bekend met onze yogaschool en je hebt de wens je innerlijk en persoonlijk te ontwikkelen. Sterke affiniteit met yoga is gewenst. Het gaat om 2,5 uur per week op een vast tijdstip. Als Karma yogi neem je ook regelmatig deel aan de yoga lessen, waar dan geen kosten aan zijn verbonden.

Vindt je het leuk om op deze manier iets bij te dragen aan de yoga gemeenschap? Mail bij interesse naarinfo@yogamaya.nl.

Wij kijken ernaar uit met je kennis te maken!

 

Share 'Karma Yoga' on Facebook Share 'Karma Yoga' on Google+ Share 'Karma Yoga' on Pinterest Share 'Karma Yoga' on Twitter Share 'Karma Yoga' on Email