Over Yoga

Share 'Over Yoga' on Facebook Share 'Over Yoga' on Google+ Share 'Over Yoga' on Pinterest Share 'Over Yoga' on Twitter Share 'Over Yoga' on Email

Algemene informatie over yoga, inclusief Sivananda yoga en Ashtanga yoga

Yoga is een eeuwenoude wetenschap afkomstig uit India. Het is zowel een oefensysteem als levenswijze die met trouw en geduldig oefenen lichaam en geest nieuwe energie, inspiratie en gezondheid brengt.

Hatha Yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het westen en omvat alle yoga waarbij fysieke houdingen worden gedaan. In Hatha yoga worden lichamelijke kracht, & souplesse, adembeheersing, positief denken en ontspanning getraind. Bij Yoga Maya Rotterdam geven we twee goed gegronde traditionele vormen van Hatha yoga – Ashtanga yoga en Sivananda yoga – en ook speciale aangepaste yogalessen voor specifieke doelgroepen. Daarnaast verzorgen we een erkende 2-jarige docenten opleiding.

Yoga is praktisch van aard. De enige manier om yoga te kunnen begrijpen is door het zelf te doen. Iedereen, jong en oud, ongeacht fysieke gesteldheid kan yoga beoefenen. Yoga wordt niet begrensd door geslacht, godsdienst of etniciteit. Iedereen die het wil kan een yoga beoefening vinden die bij hem of haar past. Hierbij helpt de begeleiding en steun van de docent. Door middel van een goede begeleiding kun je het beste de subtiele en diepe werkingen van yoga ervaren.

Yoga leert je jezelf te ontmoeten. Door yoga te beoefenen kun je je volledige mogelijkheden ontdekken en dingen bereiken die ervoor misschien onmogelijk leken. Maar daarnaast leer je je grenzen accepteren en respecteren. Samen met je docent kun je een evenwicht vinden – je grenzen verleggen zonder deze te overschrijden. Al de kennis die je op de yogamat opdoet kun je dan makkelijker ook in je dagelijks leven toe passen.

Om de positieve werkingen van yoga volledig te ervaren, moet je het regelmatig oefenen. Iedereen kan zelf bepalen hoe ver hij of zij met Yoga wil gaan. Al vrij snel komt er een verbetering in flexibiliteit, kracht, lichaamsbewustzijn en de ademhaling. Er komt rust, ontspanning, tevredenheid en harmonie in je leven. Het verdwijnen van rugpijn en hoofdpijn, vermindering van schouder- en nekklachten, meer energie, nieuwe vitaliteit, geestelijke helderheid, versterking van het immuunsysteem, een nieuw zelfbewustzijn, verbeterde concentratie, allemaal positieve effecten van yoga. Met meer oefening zul je geleidelijk aan merken dat je creativiteit en zelfvertrouwen groeit en dat je beter met stress om kan gaan. Langzaam zal er een gevoel van tevredenheid met jezelf en je omgeving ontstaan, wat in yoga ook als eenheidsgevoel wordt omschreven.

Yoga kan uitwerkingen hebben op alle niveaus van onze bestaan – lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Veel plezier op deze mooie en persoonlijke reis!

Lees meer over hoe je met yoga kan beginnen bij de veelgestelde vragen.